Nu

de huidige inrichting

Duindigt neemt, ondanks de grote schade die het door bombardementen heeft opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog, een belangrijke plaats in tussen Den Haag en Wassenaar. Veel van de oude landschapselementen zijn bewaard gebleven en het is de familie gelukt de oude structuren te handhaven.
De buitenplaats wordt begrensd door de Leidschestraatweg, de Waalsdorperlaan, de renbaan en aan de noordoostzijde door het landgoed van een andere tak van de familie, binnen de Landscheidingsweg.

De ingang is aan de zijde van de Waalsdorperlaan. De oprijlaan is in 1954 herplant met beuken en de toegang heeft een nieuw hek gekregen. Het hek is in 1953 gekocht bij een oude boerderij in Zuid-Holland en voorzien van stenen kolommen.
De beplanting van de beukenlaan gaat over in een eikenlaan van circa 30 meter lang, waarna de laanbeplanting wegvalt en men het huis bereikt.
De tuin voor de villa is eenvoudig gehouden. Er zijn een paar bloemenborders om het huis en veldesdoornhagen verdelen het voorplein en de omringende tuin.

het huidige beheer

Het landgoed wordt nog steeds beheert vanuit de gedachte dat de buitenplaats een engels landschapspark is. Dit was ook de visie die Mevrouw Meta Burgerhout Jochems na de oorlog voor ogen had toen zij aan de immense klus begon de buitenplaats te restaureren. De inkomsten om dit te doen kwamen voornamelijk uit de pacht boerderijen in Zoetermeer, Anna Paulowna, bollen land Lentevreugd tussen Wassenaar en Katwijk en pachtgronden gelegen op het eiland Rozenburg. Na verkopen van gedeelten hiervan om aan de successie rechten te voldoen Werden de lanen opnieuw ingeplant de moestuin verkleind en besloten de kassen niet terug te bouwen.

Nu bestaan de inkomsten voornamelijk uit verhuur van de twee golf terreinen die dichtbij de buitenplaats gesitueerd zijn en de verhuur van de huizen die op en rondom het landgoed liggen. Hierdoor kan met moeite de belasting en onderhoud worden bekostigd.